تبلیغات
خبرنگارم

خبرنگارم
خبرنگاران با بی نامی خود دیگرانی را صاحب نام و آوازه می کنند که شاید لایق هم نباشند 
نویسندگان
کارشناس کنترل مواد غذایی-معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بعضی از موادی كه در تهیه ظروف مواد غذایی به كار برده شده اند می توانند در حین پخت و پز وارد غذا شوند و اثراتی را به دنبال داشته باشند.
فاطمه شاکری اظهار داشت: در حال حاضر 7نمونه ظرف برای استفاده بیش از دیگر ظروف در دسترس می باشند که هر کدام دارای تاثیرات خاص خود می باشند.
وی افزود: برای مثال ظروف آلومینیومی سبك هستند و به خوبی گرما را انتقال می دهند، بیش از نیمی از ظروف پخت و پز كه امروزه به كار برده میشوند آلومینیومی هستند؛بعضی شواهد حاكی از آن است كه آلومینیوم در درازمدت باعث بیماری آلزایمر می شود كه البته این رابطه هنوز كاملا به اثبات نرسیده است.
شاکری ادامه داد: بعضی نظریه ها نیز مطرح است که جوش آوردن آب در کتری های آلومینیومی میتواند باعث بروز بیماریهایی همچون زخم معده،کولیت،خشکی دهان ،یبوست وتغییر رنگ زبان شود و افرادی كه هرروز ازظروف آلومینیومی پوشش داده نشده برای پخت و پز و نگهداری مواد غذایی استفاده می كنند ،تقریبا 5/3 میلیگرم آلومینیوم در روز وارد بدن خود می كنند.
کارشناس کنترل مواد غذایی-معاونت غذا و دارو اضافه کرد: سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است كه بزرگسالان میتوانندبیشتر از 50 میلیگرم آلومینیوم را در روز بدون هیچ ضرری دریافت كنند ، این در حالی است كه بسیاری از داروهای معمول حاوی آلومینیوم هستند،مثلایك قرص آنتی اسید حاوی 50 میلیگرم و یك قرص آسپیرین حاوی 20-10 میلیگرم  آلومینیوم است.
وی تصریح کرد:سبزیجات برگی و غذاهای اسیدی یا نمكی همچون گوجه فرنگی،مركبات وریواس اگر در ظروف آلومینیومی قرار داده شوند بیشترین آلومینیوم را به خود جذب می كنند و باعث میشوند آلومینیوم به مقدار زیاد وارد غذا شود؛همچنین باعث می شوند روی این ظروف حالت سوراخ سوراخ بگیرد .
 این کارشناس در ادامه با اشاره میزان استفاده ازظروف مسی خاطرنشان ساخت: مس هادی بسیار خوب گرماست و با آن به خوبی می توان دمای پخت و پز را كنترل كرد در نتیجه تنها با دادن حرارت كم تا متوسط میتوان بهترین نتیجه را از آن گرفت.
شاکری یادآور شد: مقادیر اندك مس برای سلامتی مفید است ولی مقادیر زیاد آن میتواند مسمومیت زا باشد، چراکه مس با غذاهای اسیدی واكنش میدهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یك فلز دیگرمثل قلع یا استیل یا نیكل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود ، این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار كم در غذا حل می شود پس از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب كرد.
کارشناس کنترل مواد غذایی-معاونت غذا و دارو تاکید کرد: همچنین با خراشیدن یا ساییدن این ظروف در هنگام شست و شو،لایه پوششی محافظ از بین میرود ، از خراشیدن این ظروف باید خودداری نمود و در ظروفی كه لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز كرد.
شاکری با بیان اینکه سازمان غذا و دارو (FDA) در مورد مصرف ظروف مسی بدون پوشش هشدار داده است گفت: این فلز هنگامی كه در مقادیر زیاد وارد غذا میشود باعث تهوع،استفراغ و اسهال میشود.
وی ادامه داد: ظروف استیل از تركیب آهن و فلزات دیگر ساخته شده اند که بسیار با دوام و در مقابل فرسودگی مقاوم اند ولی تولید كنندگان این ظروف هشدار می دهند كه غذاهای اسیدی(مثل گوشت ،گوجه فرنگی،آلو ،چغندر و ...) و نمكی برای مدت طولانی در ظروف استیل نگهداری نشوند.
شاکری با اشاره به تمایل زیاد مردم در استفاده از ظروف نچسب اظهار داشت: اگر چه پوشش این ظروف باخراشیدن یا ساییدن كنده می شود، ولی سازمان غذا و دارو تایید كرده كه این ذرات بدون تغییر از بدن عبور می كنند و دفع می شوند و خطری برای سلامتی ندارند.
کارشناس کنترل مواد غذایی-معاونت غذا و دارو افزود: ظرف ملامین یکی دیگر از انواع ظروفی می باشند که کاربرد آن زیاد است، از این رو باید دارای مهر استاندارد باشد در غیر این صورت ممكن است از كربنات كلسیم در تهیه آن استفاده شده باشد كه كاملا خطرناك است. 
وی ادامه داد : بسیاری از ظروف پیركس مخصوص مایكروویو هستند و می توانند بدون خطر در آن به كار برده شوند ، بعضی حتی روی اجاق گاز هم میتوانند گذاشته شوند ، با این وجود بایداز تماس مستقیم این ظروف با المنت های برقی و حرارت مستقیم خیلی زیاد اجتناب كرد.
این کارشناس مواد غذایی با بیان اینکه ظروف پیركس حرارت را خوب ولی به طور غیر یكنواخت منتقل می كنند اضافه کرد: پیرکس برای پخت و پز در فر و نگهداری مواد غذایی مناسب اند،با غذاهای اسیدی واكنش نمی دهند و تمام غذاها را می توان به شكل بی خطر در آنها پخت، اما برای استفاده روی گاز باید مرتب غذا را در آن هم زد تا حرارت یكنواخت منتقل شود.
شاکری در مورد ظروف یك بار مصرف گفت:در هنگام استفاده از ظروف یك بار مصرف باید به علامت اختصاری كه در كف ظرف حك شده توجه كرد.
وی تصریح کرد: استفاده از ظروف پلی اتیلنی (PE)و پرو پیلینی(PP) كه به رنگ سفید میباشند و عمدتا برای بسته بندی و نگهداری محصولات لبنی،روغن و سركه به كار می روند،برای مواد غذایی گرم و مرطوب بلامانع است.
کارشناس کنترل مواد غذایی-معاونت غذا و دارو خاطرنشان ساخت: استفاده از ظروف پلی استایرنی فوم دار (EPS  ظروف پلی استایرنی سفید رنگ (HIPS) برای مواد غذایی گرم و مرطوب مشكلی ایجاد نمی كند ولی برای نگهداری مواد غذایی داغ مثلا با دمایC 140نامناسب است.
شاکری در پایان یادآور شد: استفاده از ظروف پلی استایرنی شفاف(GPPS) تنها برای نوشیدنی های سرد مناسب است و برای مواد غذایی داغ مثل چای و قهوه مناسب نمی باشد.



[ یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 ] [ 10:44 ب.ظ ] [ محمد پورعسکری ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

امروزه رسانه ها از قدرتمندترین ابزار در اختیار انسان به شمار رفته و مدیریت رسانه از مباحث بسیار مهم در عرصه مدیریت محسوب می شود . به همین جهت این وبلاگ را برای کمک به غنای خبری در حوزه استان کرمان و گزارش های تهیه کرده ایجاد شده است . ارداتمند شما محمد پورعسکری
آخرین مطالب
لیست آخرین مطالب
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
ابزار وبلاگنویسان
موتور جستجوی خبر قطره

فروش بک لینکطراحی سایتعکس